2013-04-28 h11 Luca 9.51, 13.34-35, 19.41-44

Luca 9.52, 13.34-35, 19.41-44

     Prezentarea câtorva lucruri din ceea ce a fost ultimul drum al Domnului Isus spre Ierusalim. Despre acest drum al Domnului Isus către Ierusalim, evanghelistul Luca a scris în mai mult de jumătate din Evanghelia lui, începând din capitolul 9 până la sfârșit.

     Despre rostul Domnului Isus pe acest pământ găsim scris atât în Fapte 10:38, ca mergând din loc în loc și făcând bine oamenilor, cât mai ales în Luca 19:10, anume că Fiul Omului a venit ca să caute și să mântuiască ce era pierdut. Apoi a și detaliat în capitolele următoare, Domnul Isus spunând despre acest rost al Lui de a căuta și a recupera valori pierdute de la fața lui Dumnezeu, în pildele oii pierdute și recuperate, a banului pierdut și recuperat, și a fiului risipitor pierdut și recuperat, pentru casa Tatălui (cap 15).

      Drumul Domnului Isus către Ierusalim poate fi privit dintr-o dublă perspectivă:
– Din perspectiva mulțimii ignorante de atunci, ca dealtfel și de acum, ce nu înțelegea nimic din rostul acestui drum al Domnului Isus, totodată bucurându-se în deplină ignoranță.
– Din perspectiva Lui, care plânge pentru Ierusalim, pentru locuitorii lui: ”n-ai cunoscut”, ”n-ai vrut”

      Aceste atitudini sunt pline de solemnitate pentru fiecare dintre noi cu privire la refuzul față de dragostea Lui, pentru ca nu cumva, pentru întreaga veșnicie, să ne răsune în sufletul nepocăit, drept ultim cuvânt din partea Domnului Isus, acest ”n-ai vrut”.

Link catre predica.

Acest articol a fost publicat în Luca 13.34-35, Luca 19.41-44, Luca 9.51 și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s