2012-05-27 h09 1Samuel 14.24-34

Despre simboluri ale mierii în Scripturi.

După cum vinul este atât un simbol al bucuriei, dar şi un izvor de multe rele (conform cărții Proverbe), si mierea are mai multe simboluri în Scripturi.

Prima imagine a mierii se referă la ceea ce este bun, plăcut, frumos din ființa umană. Dacă înţelegem uşor că nu putem veni cu lucrurile rele din noi înaintea Domnului, din Levitic 2.11 (fără miere !) putem înțelege mai mult, că înaintea Domnului nu putem veni nici cu lucrurile bune, frumoase, dulci, dar care au aceeași sursă, lăuntrul ființei umane. Înaintea lui Dumnezeu putem veni nu cu ceea ce vine de la noi, rău sau bun, ci doar cu ceea ce vine de la El, potrivit cu imaginile pe care le avem în sacrificiile din vechime, fie că era vorba despre animale ca imagine a Domnului Isus, fie că era vorba despre jertfe de mâncare precum floarea de făină, o imagine a Domnului Isus, sau untdelemnul, o imagine a Duhului Sfânt al lui Dumnezeu.

 O altă imagine a mierii în Scripturi se referă la Cuvântul lui Dumnezeu, asemuit mierii, sau dulce ca picurul din faguri, care dă energie în mod rapid atunci când este nevoie. În acest context ne este și nouă de folos ca, în luptele din viețile noastre, să nu intrăm în ele fără puţină miere (Cuvânt) pe care putem conta. Iar când avem timp la dispoziție, să luăm hrană grasă din belșug din Cuvânt.

 Mai multe lucruri puteți asculta în predica înregistrată.

Acest articol a fost publicat în 1 Samuel 14.24-34, Mierea și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s